Prirodni kamen nekako uvek ide sam uz pomisao uređenja doma kuće, dvorišta ili bašte. Srbija je poznata kao zemlja kamena i nezamislivo je od davnina da se zida kuća ili bilo koji objekat a da kamen nije sastavni deo te građevine. Bilo da je u pitanju prirodni kamen za zid, sokla, staza od kamena kamen je sastavni deo srpskih domaćinstava i srpskog domaćina. Prirodni kamen se može kombinovati u različitim debljinama, širinama  u zavisnosti koji je pogodan vašim potrebama i zahtevima.

Lomljeni kamen za staze

Lomljeni prirodni kamen je pločasti rezani kamen koji se najčešće koristi za popločavanje staza u dvorištu ali nije mu to jedina namena. Lomljeni kamen predstavlja nepravilno rezane komade prirodnog kamena nepravilnog oblika devljine od 1.5-3cm pogodan za razne potrebe. Izuzetno je postojan i čvrst materijal zahvalan za održavanje i imaširoku primenu u oblaganju u svakom domu. Lomljenim kamenom osim staza možete obložiti unutrašnji ili spoljašnji zid kuće, coklu od kamena obično oblažu ovim kamenom . Betonske ograde pozide ili stubovi od ograda takođe često možete videti obložene ovim dekorativnim kamenom. Posebne karakteristike lomljenog kamena koji ovaj materijal izdvajaju od ostalih materijala jeste prvenstveno dugotrajnost, široka primena u raznim razmerama jednostavan za postavljanje i još jednostavniji za održavanje i najkvalitetnije rešenje za najmanju cenu kamena po kvadratu.

Prirodni dekorativni kamen za zidove i staze

Kada se govori bilo o unutrašnjem ili spošljašnjem oblaganjem zida prirodni kamen predstavlja idealno rešenje za vas. Prirodni kamen osim sjajnog dekorativnog estetskog rešenja predstavlja mnogo praktično idejnih rešenja koje ćemo pokušati sada da vam predstvimo i na taj način ne ubedimo nego činjenicama potkrepimo da je prirodni kamen najbolje rešenje za vas. Sečeni prirodni kamen ili dekorativni kamen kako ga mi zovemo proizvodi se sečenjem blokova koji se naknadno cepaju i dobijju se pojedinačni komadi štanglica širine 3 ili 5 cm različitih jedinstvenih dužina. Način proizvodnje kamena dovodi do toga da je svaki zid uradjen ovim kamenom jedinstvemn i unikatan i da ista vrsta kamena na 2 različita zida daju potpuno različiti efekat.  Dekorativni kamen osim svoje estetske privlačnosti ima svoje posebnosti koji se ne mogu postići nijednim drugim efektom. Poznatoje da je prirodni kamen večno moderan materija i odlično se uklapa sa svim drugim materijalima, sa drvetom daje posebno dekorativno rešenje. Rustičan i moderan izgled jednostavnost za održavanje i dugovečnost najbolje su karakteristike i preporuke za ovaj dekorativni kamen a prirodni kamen cena ovog kamena je nikada pristupačnija. Za postavljanje prirodnog kamena možete biti sam svoj majstor jer se kvalitetno isečen kamen vrlo lako uklapa i postavlja. Svojim reljefastim i nepravilnim izgledom sečenim kamenom možete obložiti unutrašnje i spoljašnje zidove fasade, ograde, stubove, šankove, kuhinje i delove spavaće sobe a ne retko su dekorativni materijal u dnevnoj sobi iza TV.